معرفی کتاب مزرعه حیوانات

معرفی کتاب مزرعه حیوانات

در این مقاله قصد داریم به معرفی کتاب مزرعه حیوانات بپردازیم. کتاب مزرعه حیوانات یکی از آثار برجسته جورج اورول است که در سراسر دنیا طرفداران بسیاری دارد. این کتاب در کنار کتاب 1984 دو اثر برجسته جورج اورول بوده که خواندن آن در هر زمانی خواننده را شگفت‌زده خواهد کرد. هر دو این کتاب‌ها ضد کمونیستی بوده و ایرادات بسیاری را به جوامع غربی و ارزش‌های آن‌ها وارد می‌کند. کتاب مزرعه حیوانات با تکیه بر انقلاب روسیه در سال 1917 با زبانی ساده، سرگرم‌کننده و طنزآمیز نوشته شده است. در ادامه به معرفی کتاب مزرعه حیوانات خواهیم پرداخت.

داستان این کتاب در رابطه با مزرعه‌ای به نام مزرعه اربابی است که به آقای جونز تعلق داشته و حیواناتی در آن زندگی می‌کنند. جونز که فردی بی‌خیال و دائم الخمر است، توجهی به امورات مزرعه نداشته و مزرعه را به حال خود رها کرده است. بی لیاقتی صاحب مزرعه و سخنرانی پرشور یکی از خوک‌های مزرعه موجب باز شدن چشم حیوانات می‌شود و آن‌ها را نسبت به شرایط موجود آگاه‌تر می‌کند. میجر خوک پیری است که به دلیل سن بالایی که دارد در بین حیوانات از احترام ویژه‌ای برخوردار است و به دلیل پیر بودن می‌خواهد حکمت و معرفت خود را در اختیار حیوانات دیگر مزرعه قرار دهد.

به همین دلیل تصمیم به ارائه یک سخنرانی در رابطه با آزادی و انقلاب حیوانات مزرعه بر علیه انسان‌ها می‌گیرد. مدتی پس از این سخنرانی میجر مرده و حیواناتی که به دلیل سخنرانی او آگاه‌تر از پیش شده‌اند با سرپرستی دو خوک به نام‌های ناپلئون و اسنوبال شروع به دیدن آموزش‌ها و کارهای مخفیانه‌ای می‌کنند. پس از مدتی با بدتر شدن اوضاع مزرعه حیوانات که حالا به خوبی آموزش دیده بودند بر علیه انسان‌ها قیام کرده و آن‌ها را از مزرعه فراری می‌دهند. انقلاب حیوانات موفقیت آمیز تلقی می‌شود و نام مزرعه را به جای مزرعه اربابی مزرعه حیوانات می‌گذارند. پس از انقلاب حیوانات با دانشی که از میجر پیر به دست آورده بودند، هفت فرمان را برای زندگی در مزرعه تعیین می‌کنند که این هفت فرمان به شرح زیر است:

  • تمامی موجودات دوپا دشمن حیوانات مزرعه هستند.
  • تمامی موجودات چهار پا و یا بال‌دار، دوست حیوانات مزرعه محسوب می‌شوند.
  • حیوانات در مزرعه حیوانات حق پوشیدن لباس را ندارند.
  • حیوانات اجازه خوابیدن در تخت‌خواب را ندارند.
  • خوردن مشروب در مزرعه حیوانات قدغن است.
  • هیچ کدام از حیوانات حق کشتن حیوان دیگری را ندارند.
  • تمامی حیوانات با هم برابر هستند.

با تعیین این هفت فرمان زندگی در مزرعه حیوانات عالی پیش می‌رود تا کم کم مشکلات متعددی به وجود می‌آید. در این بین ناپلئون که یکی از رهبران انقلاب در مزرعه بوده از قدرتی که به دست آورده لذت می‌برد و …

در رابطه با کتاب مزرعه حیوانات

جورج اورول برای چاپ کتاب مزرعه حیوانات به پیش ناشران متعددی رفت که در ابتدا 4 ناشر از چاپ این کتاب خودداری کردند تا در آخر یک ناشر برای چاپ آن متقاعد شد. خوب است بدانید که در ابتدا زمانی که کتاب مزرعه حیوانات به چاپ رسید، کتاب‌فروش‌ها آن را در قفسه کتاب‌های کودک جای می‌دادند ولی خود شخص جورج اورول به کتاب‌فروشی‌ها رفت تا آن‌ها را متقاعد کند که جای این کتاب در قفسه کتاب‌های کودکان نیست. به همین دلیل در اوایل چاپ کتاب مزرعه حیوانات برخی از افرادی که با کتاب‌های این نویسنده آشنایی نداشتند به سراغ آن نرفته و تصور می‌کردند که این کتاب مناسب سن آن‌ها نیست.

جورج اورول این کتاب را بر اساس انقلاب روسیه نوشت ولی بسیاری از رفتارهای نظامیت‌خواه در دنیای امروز نیز در این کتاب به روشنی دیده می‌شود که یکی از واضح‌ترین مثال‌ها در این زمینه حکومت حال حاضر کره شمالی است. گفتنی است مزرعه حیوانات را می‌توان در زمره کتاب‌هایی که روایتی سمبلیک دارند قرار داد.

ترجمه این کتاب توسط احمد کسرایی‌پور به همت نشر ماهی در ایران به چاپ رسیده که ترجمه خوب و روانی بوده و لذت خواندن کتاب را برای فارسی‌زبانان چندین برابر خواهد کرد.

گفتنی است از این کتاب انیمیشن‌های زیادی ساخته شده که پس از خواندن کتاب، دیدن آن انیمیشن‌ها نیز خالی از لطف نیست.

شاید بتوان یکی از معروف‌ترین جملات این کتاب مشهور را جمله «گرسنگی و مشقت و ناامیدی، به گفته‌ی بنجامین، قانون تغییرناپذیر زندگی بود.» دانست.

در رابطه با جورج اورول نویسنده رمان مزرعه حیوانات

جورج اورول در سال 1903 در یکی از شهرهای کشور هند به دنیا آمد. یک سال پس از تولد، وی به همراه مادر و دو خواهرش به انگلستان رفت و در همان جا رشد کرد و بزرگ شد. از آن جایی که وضعیت مالی خانواده او نامناسب بود، وی به مدرسه‌ای مذهبی برخلاف میل مادرش فرستاده شد زیرا مادرش دوست داشت او را به یک مدرسه آموزش و پرورش عمومی بفرستد.

اورول در جوانی تصمیم به مهاجرت به هندوستان را گرفت تا در پلیس سلطنتی این کشور مشغول به کار شود. تجربه زندگی در هندوستان و مشاهده تفاوت سطح زندگی مردم در این کشور، موجب شد نگاه اورول به جامعه تغییر کرده و این تغییر نگاه در کتاب‌های او تجلی کرد. در کنار این مورد رخ دادن جنگ جهانی دوم نیز در تغییر تفکرات وی بی تاثیر نبود که این تحت تاثیر بودن را در رمان قلعه حیوانات می‌توان مشاهده کرد.

از مهم‌ترین رخدادهایی که در طی زندگی اورول اتفاق افتاد می‌توان به سال‌های افول بریتانیا، جنگ داخلی اسپانیا، عصر رکورد شدید اقتصادی آمریکا، ظهور فاشیسم در اروپای غربی دهه 30 قرن بیستم، جنگ جهانی دوم و ابتدای جنگ سرد اشاره کرد. اورول در سال 1950 به خاطر بیماری ریوی فوت کرد و با توجه به وصیتی که از خود بر جای گذاشته بود، جسد وی پس از مرگ سوزانده شد.

سخن پایانی در رابطه با کتاب مزرعه حیوانات

ما در مقاله معرفی کتاب مزرعه حیوانات سعی کردیم در رابطه با رمان مزرعه حیوانات خلاصه‌ای را بیان کنیم. ساختار ادبی و نحوه نگارش این کتاب یکی از بارزترین ویژگی‌های آن است به صورتی که همین ساختار ادبی موجب چشمگیر شدن داستان کتاب مزرعه حیوانات می‌شود. به دلیل این ویژگی‌های منحصر به فرد خواندن کتاب مزرعه حیوانات در هر موقعیتی می‌تواند برای خواننده بسیار لذت‌بخش باشد. به بیان دیگر خواندن این کتاب تجربه جذابی در امر کتاب‌خوانی خواهد بود از این رو به هیچ وجه نباید خواندن آن را از دست داد.

 

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *